top of page

Het ME-WE-model

Onze werking vertrekt van het ‘Me-We-model’ en vat ons mens- en wereldbeeld samen: mensen zijn unieke en sociale wezens. Het individu (ME) én het collectief (WE) staan dus centraal. We voelen ons m.a.w. goed als we ons unieke zelf kunnen zijn en ons verbonden voelen met anderen. Een gevoel van veiligheid is de verbindende schakel tussen beiden.

 

Het ME-WE-model is dus onze kijk op hoe we als mens optimaal functioneren.

HET ME-WE-MODEL: Wat bepaalt je welbevinden?

Schema_edited.png

Je voelt je goed als je een goed evenwicht vindt tussen autonomie (sterk in je schoenen staan) en je verbonden voelen met anderen. Veerkracht is daarbij de verbindende schakel.

 

Dat is mijn visie op welbevinden die ik vertaal als het ME-WE-model:

  • ME: autonomie

  • - : veerkracht als verbindende schakel

  • WE : verbinding met anderen. 

Dit ME-WE-model is verder uitgewerkt tot een kader die je handvaten geeft om stap voor stap te groeien in veerkracht, autonomie en verbinding. En zo je welbevinden te versterken.

​

Het model is down-to-earth en toegankelijk uitgewerkt en gebaseerd op mijn persoonlijke ervaringen en op wetenschappelijke inzichten uit verschillenden domeinen, zoals psychologie, fysiologie en epigenetica. Het gaat om o.m. het werk van Stephen Porges (de Polyvagaal theorie), Napoleon Hill, Stephen Covey, Jan Bommerez, Bruce Lipton, Candace Pert, Peter Levine, Dirk De Wachter, Paul Verhaeghe, Peter Adriaenssens en vele anderen.

MuhammedAli_edited_edited.jpg

Ons ME-WE-model is geïnspireerd op het gedicht van bokslegende Muhammed Ali. 

bottom of page