top of page

BLOG 1: HET VERHAAL VAN DIT PROJECT!

rocket-launch-ge03a67f38_1920.jpg

Met dit project ben ik klaar voor een nieuwe avontuur. Het is voor mij het begin van een nieuw verhaal. Maar toch ook niet. Eigenlijk is het voor mij eerder een logisch vervolg.

Lees hier het verhaal van mijn nieuwe project.

BLOG 1: HET VERHAAL VAN DIT PROJECT

Op 12 september 2001 (the day after 9/11) startte ik mijn loopbaan bij Europahuis Ryckevelde. Ik beleefde van op de eerste rij de invoering van de euro (2002), de grote uitbreiding van de Europese Unie naar Oost-Europa (in 2004 en 2007), de economische-, financiële- en eurocrisis (2008-2011), de migratiecrisis (2015), de toenemende polarisering, enz.

 

Doorheen die jaren zag ik de wereld en de samenleving veranderen. Denken we maar aan de digitalisering of de klimaatverandering. Maar ik zag ook de mensen veranderen. Standpunten werden harder, mensen werden bozer of angstiger over allerlei maatschappelijke thema’s.

 

Steeds meer ging ik me afvragen: wat is er eigenlijk aan de hand met de wereld, maar vooral met de mensen? Ik ging op zoek naar antwoorden, die uiteindelijk tot dit project leidden.

 

Ik ontdekte onder meer dat we in een tussentijd leven: het oude systeem wordt afgebroken,
en het nieuwe systeem moet nog opgebouwd worden. We zitten als het ware tussen twee stoelen.
En daar krijgt een mens een kramp van. In mijn keynote neem ik jullie daarom mee in wat er
precies aan de hand is en wat de link is met de huidige mentale crisis en hoe je stand kan houden
in deze bijzondere tijden.

Die tussentijd zet dus een enorme druk op zowel de samenleving als op de mens. Maar hoe kan je er nu voor zorgen dat je voluit kan leven, ondanks deze onzekere, woelige tijd? In mijn workshops/trainingen en les-/infomateriaal probeer ik hierop een antwoord te geven. We bekijken daarbij hoe je je autonomie, verbinding met anderen en veerkracht kan versterken. Want dat zijn volgens mij de basisingrediënten om voluit te leven.

Blog1_edited.jpg
bottom of page